Homepage » Hoofdnieuws » De Jong put moed uit nederlaag: ''Op basis van het veldspel ben ik zeer en zeer tevreden''

De Jong put moed uit nederlaag: ''Op basis van het veldspel ben ik zeer en zeer tevreden''

( 0 reacties)
De Jong put moed uit nederlaag: ''Op basis van het veldspel ben ik zeer en zeer tevreden''

FC Utrecht verspeelde zondagmiddag kostbare punten in de strijd om de vierde plek door in Rotterdam met 3-1 te verliezen van Feyenoord. Toch is trainer Jean-Paul de Jong niet geheel ontevreden over het spel van zijn ploeg.

"Ik denk dat vandaag FC Utrecht goed uit de startblokken kwam", zegt De Jong op de website van FC Utrecht. "We maakten het Feyenoord moeilijk in de opbouw en zetten goed hoog druk. Het lukte ons om een aantal keer gevaarlijk te zijn vanuit de balverovering, maar dat leverde niet echt grote kansen op."

Echter was het Feyenoord die al na zes minuten op voorsprong kwam. "Des te rottiger dat je op een 1-0 achterstand komt via een inworp. We krijgen de doelpunten de laatste tijd te makkelijk tegen. Vandaag ook. We gaven ze te makkelijk weg. Zo was het weer het zelfde liedje. Onze defensieve zekerheid, het blokken van schoten, het duelleren in de box: daar zullen we met elkaar aan moeten werken."

"Op basis van het veldspel ben ik zeer en zeer tevreden", gaat de coach verder. "Na de 1-0 voelde je de 1-1 aankomen. Na de rust hadden we een heel goede fase om op 2-2 te komen, maar die hebben we niet verzilverd. Feyenoord kwam op 3-1 en won en daarmee feliciteer ik ze."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!