VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht wint met ruime cijfers van Vitesse

FC Utrecht heeft de supporters in De Galgenwaard zondagmiddag op een ware galavoorstelling getrakteerd. De ploeg van Jean-Paul de Jong versloeg Vitesse met 5-1.

FC Utrecht begon dominant aan het duel. De Utrechters creëerden in de eerste dertig minuten meerdere kansen en legden opponent Vitesse hun wil op. In de 36e minuut was het dan eindelijk raak voor het overtuigende FC Utrecht. Willem Janssen liet een voorzet van Yassin Ayoub niet onbenut en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Even later breidde FC Utrecht de voorsprong nog voor rust uit. De van een blessure herstelde Zakaria Labyad rondde een goede aanval af.

Na de pauze kwam Vitesse scherp uit de kleedkamer. De Arnhemmers beloonden in de 55e minuut hun sterke spel in het tweede bedrijf met een doelpunt. Navarone Foor was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer. Waar de Arnhemmers vervolgens op zoek gingen naar de gelijkmaker, was het FC Utrecht die in de 60e minuut profiteerde van een fout van Vitesse-doelman Remco Pasveer. Sander van de Streek zette de 3-1 op het scorebord, waardoor het geloof bij Vitesse wegebde.

Yassin Ayoub profiteerde tot twee keer toe hartelijk van het aangeslagen Vitesse. De FC Utrecht-middenvelder schoot raak vanuit een corner om vervolgens de blunderende Remco Pasveer te passeren en de eindstand op 5-1 te bepalen.