VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht boekt zege in spectaculair oefenduel

FC Utrecht heeft in een doelpuntrijk oefenduel met 4-3 gewonnen van de Belgische topclub RSCA Anderlecht. In het Spaanse La Manga koos de kersverse trainer Jean-Paul de Jong voor zijn sterkste formatie.

Het was Gyrano Kerk die Utrecht al na twee minuten op een 1-0 voorsprong wist te brengen. Na rust verdubbelde middenvelder Sander van de Streek de voorsprong uit een voorzet van Sean Klaiber.

Anderlecht kwam terug in de wedstrijd na een raak geschoten penalty, die werd veroorzaakt door Utrecht-aanvoerder Willem Janssen (2-1). Maar Zakaria Labyad en Yassin Ayoub gooide de wedstrijd op het slot door vlak voor tijd de 3-1 en 4-1 binnen de touwen te werken. Uit geslagen positie wisten de Belgen nog wel wat terug te doen en bepaalden zij de eindstand op 4-3.