FC Utrecht onderuit in aantrekkelijk duel

FC Utrecht heeft de laatste wedstrijd van het jaar niet weten te winnen. In een aantrekkelijke pot werd het 3-1. Voor FC Utrecht was het uitgerekend Dessers die het doelpunt maakte. In de slotfase pakte Strieder ook nog rood.

FC Utrecht zette vanaf het begin een tijdje veel druk, maar kwam niet tot hele grote kansen. Kerk kon na acht minuten naar binnen snijden en schoot in de handen van doelman Birighitti. Kort daarna was er een zeer discutabel moment aan de andere kant. Ambrose legde al koppend de bal terug op Vloet, die de bal kon binnentikken, maar volgens arbiter Wiedemeijer was de bal niet over de doellijn geweest.

Vanaf dan golft het spel heen en weer. Beide teams krijgen wat kansen, maar echt gevaarlijk is het niet. Tot de 27e minuut. Na een weggewerkte corner kon Angelino nogmaals voorzetten. Daar vond hij aanvoerder Mari, die vrij in kon koppen en NAC op voorsprong zette.

Na 40 minuten voetballen moest Yassin Ayoub noodgedwongen het veld verlaten. Oud NAC-er Cyriel Dessers verving de middenvelder. Van de aanhang van NAC kreeg de spits een zeer warm welkom.

Ook na rust krijgen beide clubs weer goede kansen. Zo is El Allouchi erg dichtbij, maar zijn schot was niet te moeilijk voor Jensen. Aan de andere kant was het Klaiber met een goed schot, maar Birighitti kon er goed bijkomen. En ook een schot van Dessers werd door de Australiër gepakt. Kort daarna kwam NAC er met een messcherpe counter goed uit. Aan het eind kon Korte voorzetten en Ambrose binnentikken, 2-0.

Nog geen 5 minuten later was het dan raak voor FC Utrecht. Ook hier was een counter voor nodig. Aan het eind van de uitbraak stond uitgerekend Dessers die de bal binnenschoot. NAC schrok er niet van, want in minuut 81 was Garcia erg dichtbij de 3-1. De middenvelder schoot alleen net naast.

In de slotfase blijft het ook nog spannend, maar na de rode kaart voor Strieder, kan NAC de pot definitief beslissen. De vrije trap die uit de overtreding van Strieder volgt, wordt binnengeschoten door linksback Angelino, 3-1.