Ondanks flink salaris, toch blijven studeren: ''Dan heb je juist tijd''

Bart Vriends is duidelijk geïnteresseerd in de Nederlandse maatschappij en is veel op de hoogte van de actualiteit. Volgens de verdediger van Sparta Rotterdam is er vaak een vooroordeel over profvoetballers.

"De stereotypering van een voetballer klopt niet. Er zijn genoeg spelers met een brede interesse. Dat spelers dezelfde antwoorden geven voor de camera na een wedstrijd, komt vooral door de vragen van sportjournalisten. Het wordt tijd dat zij eens een andere invalshoek kiezen dan: ‘wat gaat er door je heen’, na een verloren wedstrijd", stelt Vriends in het Algemeen Dagblad.

Als B-Junior van FC Utrecht verdiende Vriends 600 euro per maand, maar toch blijft Vriends studeren. "Er zijn profs die zeggen: nadat ik was doorgebroken als voetballer, had ik geen tijd meer voor school. Onzin. Dan heb je juist tijd voor een studie. In mijn tijd bij Go Ahead Eagles had ik alleen moeite met de reistijden. Twee keer per dag trainen in Deventer en colleges volgen op de Universiteit van Amsterdam was soms best lastig in te plannen. Toen ik bij Sparta terecht kwam, dacht ik meteen: geweldig, de Erasmus Universiteit in de buurt. Kan ik meteen mijn master Journalistiek halen."

Vriends is in zijn carrière vaak kritisch op trainers. "De meeste trainers besteden te weinig aandacht aan individuele ontwikkeling. Erik ten Hag, in mijn periode bij Go Ahead Eagles, deed dat wel. Ook al wonnen we met 4-0, dan nog moesten we de volgende dag naar de club komen om spelsituaties op de iPad te analyseren. Mijn huidige trainer Henk Fraser steekt ook tijd in het individu. Evenals Alex Pastoor", aldus Vriends.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand