''Ik hoop dat het een maatschappelijk project wordt van zijn club''

0
''Ik hoop dat het een maatschappelijk project wordt van zijn club''

Dennis en Sonja Stenfert uit Nieuwegein gaan tijdens een roadtrip door Europa langs bij de Doktor Klaun Foundation, en Slowaakse variant op de CliniClowns, om geld en spullen naar Slowakije te brengen.

"Twaalf jaar geleden was ik al eens voor een Doktor Klaundag in het Slowaakse Trencin. Met veel vrijwilligers erbij en Jong FC Utrecht dat er op trainingskamp was. De band tussen Doktor Klaun en de FC is nog steeds sterk. Mannen als Michel Vorm, Marco Cabo en Hans van Breukelen zijn nog steeds ambassadeur", zegt Dennis in het Algemeen Dagblad.

Volgens Stenfert heerst er nog veel armoede. "Zonder overheidssubsidies is er een groot gebrek aan goede, moderne spullen.. Ik weet nog dat in 2008 bij het weeshuis kinderen werden afgeleverd omdat de ouders niet voor ze konden zorgen. Sinds die tijd is de zorg zeker flink verbeterd, maar van West-Europees niveau is het nog steeds niet."

Doktor Klaun werd in 2002 opgericht door Utrechter Jacques van der Linden. "Via FC Utrecht ben ik met hem in contact gekomen. We zaten samen in het vliegtuig naar de Europese wedstrijd van onze club in Zaragoza. Daar is een vriendengroep uit ontstaan die elkaar helpt waar het kan", vervolgt Stenfert, die ook een FC Utrecht-cultheld tegenkomt. "De Nederlandse ambassadeur in Slowakije is mogelijk ook aanwezig, net als Stijn Vreven, cultheld van FC Utrecht en nu trainer van AS Trencin. Ik hoop dat Doktor Klaun een maatschappelijk project wordt van zijn club", aldus Stenfert.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›