Ten Hag verklapt: ''Elftal was op hem na economisch zo goed als dood''

0
Ten Hag verklapt: ''Elftal was op hem na economisch zo goed als dood''

Frans van Seumeren kocht in 2008 FC Utrecht. Al twaalf jaar is hij de eigenaar van de club, maar daarnaast is hij ook een groot fan van de club.

"Hij is nu eenmaal de grootste supporter van de club", aldus Erik ten Hag over zijn voormalige baas die lid is van de supportersvereniging. "What you see is what you get. Direct. Rechtdoorzee. Zijn normen en waarden passen precies bij de club: passie en strijd. Oprecht blij na een overwinning, maar niet te genieten na een nederlaag. Heel emotioneel."

De komst van Ten Hag in Utrecht was een erg belangrijke stap voor de club. "Toen ik kwam, hadden we een eerste gesprek in Breukelen. Hij zei dat ik twee jaar een fundament zou leggen en dan een stap zou maken", vertelt hij in Voetbal International. "Na anderhalf seizoen hebben we het contract verlengd. Toen een jaar later Ajax kwam, heeft hij me tóch die stap gegund. Vanwege een mondelinge toezegging die hij tweeënhalf jaar eerder had gedaan."

"Ik kwam niet in een gespreid bedje. Op Sébastien Haller na was het elftal economisch zo goed als dood. Er kon weinig", weet de Ajax-trainer nog. "Vanuit die situatie hebben we structureel verlies omgebogen naar winst. Jordy Zuidam (technisch directeur, red.) speelde daarin een heel belangrijke rol. Die kijkt rationeel naar de club en heeft de touwtjes stevig in handen. Toen ik wegging had Frans nog niet al zijn geld terug, maar daarvoor had hij er ook al te veel in zitten…"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›