Maguire: ''Door te scoren tegen Celtic, kon ik die transfer wel vergeten''

0
Maguire: ''Door te scoren tegen Celtic, kon ik die transfer wel vergeten''

Barry Maguire was jarenlang middenvelder bij FC Utrecht al ging dat met ups en downs, maar inmiddels speelt hij in Singapore bij Geylang International. De 30-jarige middenvelder is verbaasd over de competitie bij zijn club.

"We hebben echt een toptrainer (Mohd Noor Ali, red.). Hij wil echt voetballen op z'n Nederlands eigenlijk. Echt druk zetten en dat wil hij hier ook echt doen. Dat heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Heel veel clubs zijn bij ons aan het kijken. Vooral in de voorbereiding en die zijn super verbaasd hoe het voetbal eruit ziet", zegt Maguire in gesprek met FC Utrecht TV.

De middenvelder, geboren in Tiel, weet nog goed hoe hij bij FC Utrecht begon. "Het is eerste half jaar ging echt goed. Het ging bijna allemaal vanzelf, het was leuk en een heel goed team. Ik denk tien jaar later, dat het echt een periode was. Op mijn achttiende kwam ik bij FC Utrecht en op mijn 20e speelde ik in de Europa League. Dat was wel heel jong en een mooie periode."

"Ik stond voorafgaand aan het duel tegen Celtic eigenlijk op het punt om te vertrekken", vervolgt Maguire. "We hadden een blessure, dus toen kon ik opeens spelen. In de Europa League-kwalificatie speelde ik heel goed en alles, tot een week voor de competitie. Toen wilde ik alsnog vertrekken, maar dat mocht alleen als we ons niet zouden plaatsen voor de Europa League. Door te scoren tegen Celtic, kon ik dat ook wel vergeten."

"Het derde seizoen zeiden ze tegen mij dat ik alles zou gaan spelen. Die Europa League-wedstrijden wil je natuurlijk spelen. We speelden gelijk tegen Liverpool en Napoli en dat bleef wel even hangen. We hadden wel meer eruit kunnen halen. Ik ging ervan uit dat ik ook wel zou spelen, als ze dat zeggen. Maar ze stelden me niet altijd met liefde op en na de winterstop was het helemaal weg", besluit Maguire.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›