Fans hielpen Makienok: ''Die snelle band vond ik heel bijzonder''

0
Fans hielpen Makienok: ''Die snelle band vond ik heel bijzonder''

In drie jaar bij FC Utrecht kwam Simon Makienok tot maar negen wedstrijden, voornamelijk vanwege veel blessureleed. Afgelopen transferperiode maakte hij de overstap naar Dynamo Dresden, waar hij zich weer wilde laten zien.

"Ik tekende een driejarig contract en speelde minder dan tien wedstrijden, het was niet wat ik hoopte, geen succes", aldus Makienok. "Toen ik bij Utrecht kwam, was het doel om mijn oude niveau te halen want in voorgaande seizoen speelde ik op huurbasis in Italie en Engeland en ontbrak stabiliteit. In Utrecht wilde ik vooral een stabiel leven opbouwen, veel spelen en een aantal jaar blijven."

Ondanks dat het geen succes was, hielpen de fans hem er altijd weer bovenop. "De bijzondere band met de fans hield mij positief en deed mij goed. Ik denk dat ik in Utrecht de meeste liefde heb gekregen en ergens was het hetzelfde als mijn tijd bij Brondby IF", vervolgt de Deen. "In Utrecht vond ik die snelle band heel bijzonder, want ik speelde niet veel, maar voelde wel veel steun."

Die steun voelde hij ook in het bekerduel met Excelsior '31, waar hij zijn terugkeer maakte en de 1-4 scoorde. "Ik denk dat het voor mij en de anderen specialer was dat ik terugkeerde", blikt hij terug. "Ze zongen mijn liedjes en er zijn zelfs mensen die daar nog steeds video's van sturen. Natuurlijk wil ik ze bedanken voor deze speciale ervaring in mijn carrière."

Zijn contract in Duitsland loopt over enkele maanden af, waar zijn toekomst ligt is nog onbekend. "Het kan mooi zijn om terug te keren in Denemarken, maar alles ligt op dit moment nog open. Door deze tijden van corona heb ik ook geen idee welke opties in de zomer ontstaan", aldus Makienok. "Op dit moment ben ik gewoon heel blij dat de Tweede Bundesliga weer op gang komt, zodat ik mijzelf kan laten zien."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›