WK-finalist Braafheid voetbalt nog steeds: ''Dat pakt niemand me af''

0
WK-finalist Braafheid voetbalt nog steeds: ''Dat pakt niemand me af''

De meeste WK-finalisten worden overal herkend, dat is niet het geval bij voormalig FC Utrecht-speler Edson Braafheid. Hierdoor kan de linksback in relatieve rust voor Austin Bold in Texas voetballen.

De verdediger speelde in 2010 nog mee in de verloren WK-finale van Nederland tegen Spanje, al weten weinig mensen in de Verenigde Staten dat. ''Ik vind het prima zo. Bij echte voetballiefhebbers in Amerika gaat wel een lampje branden als ze mijn naam zien'', zegt hij bij Langs de Lijn en Omstreken van de NPO.

''Als er op een familiefeestje over mij wordt gepraat en ze zeggen dat ik een topspeler uit Nederland ben die op het WK heeft gespeeld, krijg je reacties als 'dat geloof ik niet'. 'Wat is je naam, dan ga ik googelen', zeggen ze dan'', vertelt Braafheid. Als de mensen hem op internet hebben opgezocht krijgt hij leuke reacties. ''Er wordt daarna wel anders naar je gekeken, dat komt erbij kijken.''

Trots en teleurstelling wisselen elkaar af als Braafheid terugdenkt aan die avond in Soccer City, waarop Nederland het onderspit delfde tegen Spanje. ''Het is een moment dat niemand meer van me afpakt. Maar je denkt ook: wat had ik beter kunnen doen? Wat hadden wij beter kunnen doen? We hadden beter met de middenvelders kunnen communiceren, waardoor ik beter in positie had kunnen blijven om die bal te onderscheppen'', besluit de voetballer.
 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›