Voormalig FC Utrecht-speler langer door: ''Zien wel waar ik eindig''

0
Voormalig FC Utrecht-speler langer door: ''Zien wel waar ik eindig''

Christian Kum heeft zijn contract bij VVV-Venlo verlengd. De oud-speler van FC Utrecht, inmiddels 34 jaar, verkoos een langer verblijf in Limburg boven een avontuur in de nationale competitie van India.

"Er speelden wel wat dingetjes, in India bijvoorbeeld. Maar ik heb twee kids, dus of ik daar nou naartoe had moeten gaan... Nee, als ik naar het buitenland had gewild, dan had ik dat eerder in mijn loopbaan moeten doen", vertelt hij aan Voetbal International.

In 2012 verkaste Kum van ADO Den Haag naar SC Heerenveen. "Er was destijds interesse van clubs uit de Bundesliga en 2. Bundesliga. Dat was echter het jaar van het EK en die clubs wilden eerst kijken of daar nog een speler te halen was. Vervolgens deed SC Heerenveen me een mooie aanbieding en ging ik daarheen. Er was later ook nog wel wat mogelijk in Verweggistan, maar dat is niets voor mij."

"We zien wel waar ik straks eindig, vierhonderd wedstrijden als prof (voorlopig zijn het er 343 in alle competities, red.) zou mooi zijn. Zolang het lichaam het volhoudt, ga ik in ieder geval graag zo lang mogelijk door in de Eredivisie", besluit Kum.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›