''Als centrale verdediger was Bazoer een internationale topper geworden''

0
''Als centrale verdediger was Bazoer een internationale topper geworden''

Riechedly Bazoer koos voor een vroegtijdig vertrek bij Ajax, maar via een aantal mislukte buitenlandse avonturen koos hij voor een dienstverband bij FC Utrecht. Piet de Visser (85) had meer verwacht van de carrière van de middenvelder.

"Kijk toch. Riechedly Bazoer. Was als tiener een enorm talent. Hij speelde toen nog achterin. Ik heb allemaal plusjes achter zijn naam staan. Bal vrijmaken: goed. Verdedigen: goed. Techniek: goed. Als centrale verdediger had hij een sensatie kunnen worden, een internationale topper. Ben ik van overtuigd", zegt meesterscout tegenover Voetbal International.

Volgens De Visser wilde hij daar niet meer spelen. "Hij vond van zichzelf dat hij op het middenveld moest spelen", vervolgt de voormalig scout. "Daar ging hij altijd lopen waar hij níét moest lopen. En hij verdomde het zich daarin te verbeteren. Later werd hij zelfs een soort spelmaker, maar voor die rol heeft hij totaal niet de kwaliteiten."

"Het doet me altijd pijn als jongens niet de juiste mentaliteit hebben om het optimale uit hun mogelijkheden te halen. Bazoer is een typisch voorbeeld van een speler die zijn grote talent gewoon heeft verkwanseld", aldus De Visser.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›