Ultee over kritiek: ''Bij mij zal dat extra spelen''

0
Ultee over kritiek: ''Bij mij zal dat extra spelen''

Na dertien jaar actief zijn als jeugd- en assistent-trainer, staat Sjors Ultee dit jaar voor het eerst als hoofdtrainer op een ploeg, Fortuna Sittard. In zijn ontwikkeling dankt de Utrechtenaar zijn oude club FC Utrecht, waar hij acht jaar in de jeugd werkzaam was en twee jaar assistent-trainer.

Bijzonder van Ultee is dat hij geen verleden als topvoetballer heeft gehad, dit brengt een extra druk met zich mee. "Na een paar nederlagen zullen er altijd mensen klaarstaan om je kop eraf te hakken en bij mij zal het extra spelen", weet hij.

"Toen ik als trainer van FC Utrecht Onder 16 door Robbie Alflen bij het eerste werd gehaald, zag ik spelers denken: wie is dat? Dan weet je dat je een paar weken hele goede trainingen moet geven om geaccepteerd te worden", vertelt hij in De Limburger. "Uiteindelijk gaat het om winnen en verliezen. Winnen is goed en verliezen is slecht. Daar leer je mee leven."

"Ik heb bij de jeugd van FC Utrecht altijd gehoord dat ik met mijn manier van werken geen volgende stap kon maken. Ik zou me te kwetsbaar opstellen, te veel tijd investeren in de band speler-trainer", blikt Ultee terug. "Je moet er als trainer altijd boven staan, is de redenering."

"De vraag is: wil je de baas zijn of een leider? Een baas eist respect, een leider wordt gevolgd. Ik geloof in het laatste", aldus de hoofdtrainer van Fortuna. "Angst is een goede prikkel voor een korte periode, maar op langere termijn werkt het niet. Het is juist omdat je met je spelers en je staf een band opbouwt, dat ze je op cruciale momenten zullen volgen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›