Sow haalt zijn gram: ''Bij FC Utrecht nooit echt de kans gehad''

0
Sow haalt zijn gram: ''Bij FC Utrecht nooit echt de kans gehad''

FC Utrecht verloor zondagmiddag verrassend van hekkensluiter RKC Waalwijk. Sylla Sow kwam voor het eerst in vijf wedstrijden niet tot scoren voor de bezoekers, maar de oud-speler van FC Utrecht stapte toch met een grote lach van het veld.

"Beter laat dan nooit. Ik heb bij FC Utrecht nooit echt de kans gehad voor dit publiek te spelen. Ja, met Jong Utrecht voor hooguit driehonderd man. Hier in een gevuld stadion spelen met RKC en dan ook nog eens 1-0 winnen voelt fantastisch", zegt Sow in het Brabants Dagblad. "Liever tien keer zo, dan scoren zoals in De Kuip, maar niet winnen."

Sow had bij rust, toen het nog 0-0 stond, al het gevoel dat er wat te halen viel voor RKC. Het publiek in Stadion Galgenwaard floot de eigen ploeg namelijk al uit. "Dat kan kritisch zijn op de eigen ploeg. Zeker als ze tegen de nummer laatst spelen, verwachten ze eroverheen te lopen met de kwaliteiten die ze hebben. Dat is vanaf minuut één niet gebeurd. Het publiek gaat zich dan irriteren en dat is in ons voordeel."

"Misschien was het een lichte vorm van onderschatting", veronderstelde Sow. "Ik weet een ding zeker: je moet ons niet onderschatten. Dat kun je aan Ajax vragen. Wij zijn een ploeg om rekening mee te houden, we kunnen een tegenstander pijn doen. Nu we ook verdedigend goed staan, hebben we gewoon een goede ploeg."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›