Dessers: ''Ik kan niet boos zijn op hem, dat gaat gewoon niet''

0
Dessers: ''Ik kan niet boos zijn op hem, dat gaat gewoon niet''

Cyriel Dessers kwam met hoge verwachtingen naar FC Utrecht, maar was in twee seizoenen nooit een onbetwiste basisspeler in de Domstad. De Belg maakte afgelopen zomer de overstap naar Heracles Almelo.

"Iedereen heeft tegenslagen. Ik ook. Blessures, trainers die het niet in me zagen zitten", blikt hij in Voetbal International terug op zijn tijd bij FC Utrecht. "Toen Dick Advocaat het vorig jaar bij FC Utrecht overnam van Jean-Paul de Jong dacht ik het vertrouwen te krijgen. Toch zat ik één week later alweer op de bank."

"Er zijn meerdere aanwijsbare redenen waarom het uiteindelijk niet lukte", meent Dessers. "Concurrentie, blessures, domme pech en ook vertrouwen. In Almelo loopt het voetballend de laatste weken misschien minder, maar de trainer laat me staan. Hij weet dat ik alsnog belangrijk kan zijn met goals en assists. Dat was in Utrecht anders."

Dessers koestert echter geen wrok richting FC Utrecht. "Ik kan niet boos zijn op Advocaat. Dat gaat gewoon niet", vindt de Belg. "Omdat hij altijd eerlijk is. Hij zegt je gewoon in je gezicht hoe het zit. Ik heb vorig jaar veel te weinig gespeeld én toch kijk ik er positief op terug. De balans is positief; ik heb redelijk wat doelpunten kunnen maken en we hebben samen veel mooie momenten meegemaakt."

Zo scoorde Dessers na lang blessureleed in de play-offs tegen Heracles Almelo. "Dat Europese ticket hebben we goed gevierd. Het was een bijzondere prestatie, zeker door de vele blessures", aldus Dessers, die ook Lukas Görtler looft. "Beiden hadden we in dat seizoen nauwelijks gespeeld, maar in de play-offs stonden we er."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›