Voormalig FC Utrecht-spits kreeg tip: "Meer kroketten en patat eten''

( 0 reacties)
Voormalig FC Utrecht-spits kreeg tip: "Meer kroketten en patat eten''

John van Loen denkt met weemoed terug aan zijn tijd bij FC Utrecht onder trainer Barry Hughes. De voormalig oefenmeester van de Domstedelingen overleed iets meer dan een week geleden, op 81-jarige leeftijd.

Van Loen maakte hem mee bij FC Utrecht. "We speelden ergens in Amersfoort en ik maakte een stuk of zes, zeven doelpunten. Dat was dus best aardig. De volgende dag schold hij me op de training helemaal verrot. 'Fucking dit en focking dat'. Hij vond dat ik veel meer kroketten en patat moest eten, zodat ik meer spieren en vet zou kweken. Hij zette me tegen de muur om uit te leggen hoe ik als spits het beste een bal bij me moest houden", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Meestal ging het over voetbal. Iedereen vond hem leuk en grappig, zeker als hij zo half Nederlands, half Engels sprak. Natuurlijk kennen we hem ook van zijn carnavalsliedjes, maar als hij over voetbal praatte, was het een andere man. Daar had hij gewoon veel verstand van. Tegenwoordig maak je analyses op de computer, maar in de jaren tachtig moest je alles zelf opschrijven. Barry had alles in zijn hoofd", vervolgt hij.

"Markante trainers zoals Hughes kom je in het voetbal nog zelden tegen. De meest markante trainer die ik zelf meemaakte, is Louis van Gaal. Die uitte zich ook heel veel op de bank. Dat soort trainers is er niet meer. Niemand durft meer iets te doen, want je wordt afgemaakt in praatprogramma's als Veronica Inside. Al zou Barry Hughes daar lak aan hebben", aldus Van Loen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 29 september 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›