Kuyt: ''Ik dacht natuurlijk: laat mij die plek maar opvullen''

0
Kuyt: ''Ik dacht natuurlijk: laat mij die plek maar opvullen''

FC Utrecht speelt woensdagavond de laatste competitiewedstrijd. SC Heerenveen komt dan op bezoek in Stadion Galgenwaard. Rob van Dijk heeft een verleden bij beide clubs. Hij speelde tussen 2006 en 2008 bij Heerenveen en sloot zijn loopbaan in 2012 af bij FC Utrecht.

"Er gaat een redelijke tijd overheen", vertelt de oud-doelman tegenover FC Utrecht TV. "Op het moment dat je net bij een club weg bent, dan volg je de club wel wat nadrukkelijker dan nu. Ik vind FC Utrecht wel echt een mooie club, met een mooi stadion. Ik heb er maar één jaar gekeept, maar wel prima naar m'n zin gehad. Ik vond het een mooie club om voor te spelen."

Ook Dirk Kuyt houdt goede herinneringen over aan SC Heerenveen. In 2000 scoorde hij twee keer tegen de Friezen, wat zijn doorbraak in het eerste elftal betekende. "Dat was een van mijn eerste wedstrijden in de basis. Ik kan me het goed herinneren. Michael Mols was net vertrokken en FC Utrecht was eigenlijk nog op zoek naar een spits. Ik dacht natuurlijk: laat mij die plek maar opvullen."

"Toen kwam Igor Gluscevic", vervolgt Kuyt. "Hij is een hele goede vriend van mij geworden. Hij nam in eerste instantie mijn plek in, maar later hebben we samen voorin heel veel mooie doelpunten mogen maken en hele mooie tijden mogen beleven bij FC Utrecht."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›