De Kogel 'ongelooflijk dankbaar': ''Dit is een geschenk voor me''

( 0 reacties)
De Kogel 'ongelooflijk dankbaar': ''Dit is een geschenk voor me''

De benefietwedstrijd voor Leon de Kogel heeft maandagavond bijna 24.000 euro opgeleverd. Naast de cheque van ruim 16.000 euro kreeg de oud-spits van FC Utrecht ook de wedstrijdrecette na het duel tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles.

"Ik heb er geen woorden voor hoe mooi dit is", zegt een geëmotioneerd De Kogel in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het voelt ongelooflijk fijn om zo'n geweldige steun in de rug te krijgen van de supporters van FC Utrecht en Go Ahead Eagles, de clubs waar ik mijn mooiste tijd als voetballer heb beleefd. Dit tekent maar weer eens wat voor mooie en betrokken volksclubs dit zijn."

De Kogel raakte afgelopen zomer zwaargewond bij een auto-ongeluk op Malta en moest daardoor abrupt stoppen met zijn loopbaan. De spits raakte daarnaast in de financiële problemen. De medische kosten lopen op en zijn voormalige club in Spanje wil niet betalen. "Dat fans zo'n mooi bedrag voor me hebben ingezameld, is echt een geschenk voor me", benadrukt De Kogel. "Ik ben ze ongelooflijk dankbaar."

De Kogel verrichte maandagavond symbolisch de aftrap. "Dan sta je op het veld vanavond en dan kijk je naar de tribunes en dan zie je al die mensen zitten voor de wedstrijd en voor jou", verduidelijkt hij tegenover RTV Utrecht. "Dat is toch een dubbel gevoel. Aan de ene kant komt je liever terug als voetballer. En aan de andere kant is het voor mij een hele mooie avond."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 25 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›