'Eeuwige liefde' Alflen met FC Utrecht: ''Beleef het anders dan diehard fans''

( 0 reacties)
'Eeuwige liefde' Alflen met FC Utrecht: ''Beleef het anders dan diehard fans''

Robby Alflen boekte afgelopen weekend zijn eerste overwinning als trainer van Helmond Sport. Sparta Rotterdam werd verrassend met 3-0 verslagen door de Noord-Brabanders.

Alflen neemt het op vrijdag 21 december op tegen Jong FC Utrecht. "Het is niet nieuw voor mij, want met Sparta en SC Cambuur voetbalde ik al tegen FC Utrecht en ook als trainer van Heracles keerde ik terug in Galgenwaard", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar die duels zorgen wel altijd voor een apart gevoel."

Alflen spelde tussen 1985 en 1991 maar liefst 159 officiële wedstrijden van FC Utrecht en was er later trainer van de beloften en het eerste elftal, waar hij ook als assistent-trainer actief was. Toch heeft hij niet meer veel contact met de club uit de Domstad.

"De organisatie is in rap tempo ververst. Ik volg FC Utrecht vooral als supporter", geeft hij aan. "Ik heb er zo veel jaren rondgelopen, dat je gerust kunt spreken van een eeuwige liefde. Al beleef ik dat anders dan de diehard fans, voor wie de club alles is", aldus Alflen, die niets wil zeggen over de prestaties van de ploeg van trainer Dick Advocaat. "Ik heb er een hekel aan als trainers anderen gaan bekritiseren, daar doe ik niet aan mee."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›