Week van de waarheid voor FC Utrecht: ''Dat wil iedereen meemaken'' KNVB geeft opheldering over coronavirus in Nederland Instanties overleggen vandaag over nieuwe datum FC Utrecht - Ajax FC Utrecht mist Klaiber in uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk Nieuw contract De Keijzer bij FC Utrecht: ''Groot keeperstalent''

Mols blikt terug: ''Supporters prikken daar gewoon doorheen''

( 0 reacties)
Mols blikt terug: ''Supporters prikken daar gewoon doorheen''

Michael Mols kwam in 1996 als rasechte Amsterdammer naar FC Utrecht en speelde in totaal vier seizoenen bij de club. Hij blikt terug op zijn verleden als speler.

Mols is geliefd bij veel van zijn oude clubs. De oud-spits stond naast FC Utrecht ooit onder contract bij ADO Den Haag, SC Cambuur, FC Twente en Feyenoord. "Het is lastig om als Amsterdammer geaccepteerd te worden", vertelt hij in Op de tribune. Toch sloten de fans hem al snel in hun hart.

"Waaraan het ligt weet ik niet, maar ik heb gewoon altijd mijn best gedaan en plezier gehad in het voetballen. En ten alle tijden is het het belangrijkste om gewoon jezelf te zijn. Supporters prikken daar gewoon doorheen", stelt hij.

Zijn tijd bij FC Utrecht heeft hij als 'fantastisch' ervaren. "Zeker mijn eerste periode. Toen heb ik hier drie jaar gespeeld en heb ik echt naam gemaakt hier in Nederland. In één woord was het een happening", blikt hij terug.

Ook zijn afscheid na de eerste drie seizoenen zal hem altijd bij blijven. "Dat was uniek. Ik denk dat er weinig spelers zo'n afscheid hebben gehad. Helemaal als Amsterdammer", grapt hij. "Het was gewoon een hele warme periode en een heel mooi afscheid."

Mols is nog steeds verbonden aan de Utrecht. Tegenwoordig is hij assistent-trainer bij FC Utrecht -19, is hij scout voor de club en spitsentrainer. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!