''Alleen met het strijdplan bezig geweest dat hij had bedacht om Ajax te verslaan''

( 0 reacties)
''Alleen met het strijdplan bezig geweest dat hij had bedacht om Ajax te verslaan''

Urby Emanuelson is niet verrast door de Europese prestaties van Ajax. De middenvelder van FC Utrecht denkt dat veel te danken is aan voormalig FC Utrecht-trainer Erik ten Hag.

"Ik heb zelf meegemaakt dat hij zijn ploeg heel goed voorbereidt", zegt Emanuelson in gesprek met De Telegraaf. "Hij kan zich in een tegenstander vastbijten en stopt er dan zo veel tijd in dat hij vaak de juiste tactiek weet te vinden."

Emanuelson noemt het duel Ajax - FC Utrecht (1-2) op 5 november 2017 als voorbeeld. "Voor Ajax-uit – op zondag – zijn we vanaf maandag op het trainingsveld en in besprekingen alleen maar met het strijdplan bezig geweest dat hij had bedacht om Ajax te verslaan", blikt hij terug. "Ik denk dat het optimaal klaarstomen van zijn elftal een van zijn sterkste punten is."

Ten Hag presteert met Ajax Europees nog beter dan met FC Utrecht. Dat heeft volgens Emanuelson niet alleen met de selectie te maken. "Want de tegenstand was in de Champions League groter dan bij ons in de Europa League", aldus de linkspoot, die ervaring als belangrijke pijler noemt.

"Zijn ervaringen bij Bayern München maken van Erik ten Hag een andere trainer dan de coaches die ik ooit heb gehad", geeft hij aan. "Zijn aanpak zou je Duits kunnen noemen. Dan is het natuurlijk wel prettig om dat soort mensen als Bruins Slot, Schreuder, Winter en Witschge om je heen te hebben, die precies weten wat er Europees wordt gevraagd."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 12 mei 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›