''We hebben zestien miljoen bondscoaches, maar ik wil geen Calimero zijn''

( 0 reacties)
''We hebben zestien miljoen bondscoaches, maar ik wil geen Calimero zijn''

Kevin Strootman had dinsdagavond weer een basisplaats bij het Nederlands elftal. De oud-speler van FC Utrecht ligt al enige tijd onder vuur en speelde niet mee in het Nations League-duel met Duitsland.

"We hebben zestien miljoen bondscoaches. Ze mogen zeggen dat ik niet in Oranje hoor, ze mogen zeggen dat ik beter kan stoppen en ze mogen zeggen dat ik het goed gedaan heb", reageert Strootman nuchter tegenover NU.nl. "Van mij mag iedereen een mening hebben. Dat hoort erbij als je in Oranje speelt. Ik kijk liever naar de hele ploeg en denk dat we het als team redelijk gedaan hebben. En ik was een van de elf spelers van dat team."

Strootman had eerder een vaste basisplek bij Oranje, maar is die kwijtgeraakt. "Ik wist dat mijn naam boven zou komen als het mis was gegaan", meent hij. "Maar ik wil geen Calimero zijn, want de laatste wedstrijden was het ook gewoon niet goed wat ik liet zien in Oranje. De kritiek was terecht. Ik denk dat het nu iets beter was, maar ik ben kritisch op mezelf. Ik moet nog steeds beter in Oranje."

Tegen België vormde hij samen met Daley Blind en Donny van de Beek het middenveld. "Het stond best aardig, behalve in het begin", vertelt Strootman. "We mochten blij zijn dat het bij 1-0 bleef. Na de gelijkmaker, die een beetje uit het niets viel, kwamen we goed terug en de laatste dertig minuten hadden we zelfs een overwicht. Misschien hadden we wel kunnen winnen, maar 1-1 is voor dit moment oké."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!