''Als Vorm zijn geld moet tellen, is hij over tien jaar nog bezig''

( 0 reacties)
''Als Vorm zijn geld moet tellen, is hij over tien jaar nog bezig''

FC Utrecht neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Emmen. De Domstedelingen staan dan tegenover de oudste speler in de Eredivisie, namelijk de veertigjarige Peter van der Vlag. De tweede doelman van FC Emmen was in 2005 nog in beeld bij FC Utrecht.

Toenmalig directeur Hans van Breukelen had hem uitgenodigd voor een gesprek. "Ik zou geen eerste doelman worden bij Utrecht", vertelt Van der Vlag in het Dagblad van het Noorden. "Van Breukelen zei: ik mag het eigenlijk niet zeggen als directeur van deze club, maar het belangrijkste is dat je veel wedstrijden blijft spelen. Misschien is het beter dat je nu al af en toe op je bek gaat."

"Toen koos ik ervoor om bij Veendam te blijven. Utrecht heeft in plaats van mij Michel Vorm gehaald", aldus Van der Vlag, die er wel om kan lachen. "Vorm staat al jaren onder contract bij Tottenham Hotspur. Achteraf niet zo'n handige keuze van mij, dus. Als Vorm zijn geld moet tellen, is hij over tien jaar nog bezig."

Zijn vader Henk van der Vlag speelde tussen 1978 en 1981 wel bij FC Utrecht en kon daarna de overstap maken naar Feyenoord. "Maar mijn moeder wilde beslist terug naar het Noorden", weet zoon Peter. "Ze kon daar niet aarden en was er helemaal klaar mee. Ze zei tegen mijn vader: ga jij maar lekker naar Feyenoord, maar dan zie je mij niet meer terug. Toen was de keuze heel makkelijk voor mijn vader. Hij is teruggegaan naar SC Veendam."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›