Homepage » Historie & oud-spelers » Bankzitter Amrabat: ''Moeilijk om op maandag in het tweede elftal te spelen''

Bankzitter Amrabat: ''Moeilijk om op maandag in het tweede elftal te spelen''

( 1 reacties)
Bankzitter Amrabat: ''Moeilijk om op maandag in het tweede elftal te spelen''

Ondanks dat Sofyan Amrabat het bij Feyenoord moet stellen met een plek op de bank, neemt hij komende zomer waarschijnlijk 'gewoon' deel met Marokko aan het WK in Rusland. Amrabat maakte afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord.

"Het was soms moeilijk om op maandag in het tweede elftal te spelen", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Die wedstrijden brengen je niet altijd op het juiste niveau. Maar mijn seizoen is nog niet klaar. Het WK is een droom en het zou mooi zijn als ik die laat uitkomen."

Het is niet dat de 21-jarige middenvelder het gehele seizoen bankzitter was. ''Voor de winterstop speelde ik nog regelmatig, daarna is de trainer meer naar een vast elftal toe gaan werken. Dat was voor mij echt lastig. Tegen PSV stond ik weer in de basis, maar ik had al weken niet gespeeld. Het ging die middag slecht. Ik voelde dat ik meer moest doen om op niveau te blijven", vervolgt Amrabat.

Desondanks heeft Hervé Renard, bondscoach van Marokko, het volste vertrouwen in Amrabat. "De bondscoach riep mij gelukkig gewoon op voor de wedstrijden tegen Servië en Oezbekistan. Tegen Servië viel ik in en tegen Oezbekistan mocht ik beginnen. Dat ging goed, dus voel ik dat ik een serieuze kans maak om mee te gaan naar het WK", aldus Amrabat.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 May 2018 om 11:15
    Volgend seizoen zit ayoub naast je. Kunnen jullie herinneringen ophalen over de mooie tijd bij Utrecht