''Ik zeg vaak tegen Ayoub, koester dat je bij zo'n mooie club speelt''

''Ik zeg vaak tegen Ayoub, koester dat je bij zo'n mooie club speelt''

De transfer van Urby Emanuelson naar FC Utrecht was een van de meest in het oog springende van afgelopen zomer. De 31-jarige routinier heeft het goed naar zijn zin in Utrecht en dat steekt hij niet onder stoelen of banken.

"Ik ben heel blij, echt heel blij. Sportief, omdat ik met FC Utrecht voor een club speel die ambitieus is en waar elke thuiswedstrijd twintigduizend fanatieke supporters op de tribune zitten. En privé, omdat ik na zeven jaar in het buitenland mijn familie en vrienden weer dicht bij me heb. Eindelijk zie ik mijn twee kinderen (van wie de moeder niet meer samen is met Emanuelson, red.) weer vaker. Ik kan je zeggen dat het, zoals na een 7-1 nederlaag tegen PSV, erg prettig is als de mensen die je lief hebt je moed inpraten", vertelt de middenvelder annex vleugelverdediger in gesprek met Voetbal International.

Emanuelson deed het goed bij Ajax en AC Milan, maar daarna ging het bergafwaarts met zijn voetballende successen. Hij kreeg dan ook de nodige kritiek te verduren de afgelopen jaren. "Kritiek hoort erbij als voetballer. Word je man van. Maar in deze tijd voel je die druk wel enorm, ja. De ene week ben je bij wijze van spreken een Messi, het weekend erna kun je er he-le-maal niks van."

"Ik heb het met Yassin Ayoub ook vaak over dit soort dingen", vertelt Emanuelson. "Die jongen is hartstikke ambitieus en wil dolgraag een stap maken. Op die momenten zeg ik vaak tegen hem: Yassin, koester nou dat je bij zo’n mooie club als FC Utrecht speelt. Want het is elders niet per se beter. Ook niet als er beter betaald wordt. Want: hebben die clubs wel een plan met je? Willen ze je écht hebben? Zo heb ik dat zelf ervaren."

Lees ook:
Reacties ›
-