International keert terug: ''Dat neem ik weer mee naar FC Utrecht''

International keert terug: ''Dat neem ik weer mee naar FC Utrecht''

Dario Dumic heeft zich met Bosnië-Herzegovina niet geplaatst voor het WK in 2018 en dus kan de verdediger zich volledig richten op FC Utrecht. Hij is dan ook vastberaden om in de komende periode een basisplaats af te dwingen.

"Mijn voorbereiding is atypisch geweest, maar nu voel ik me steeds sterker worden. Ik ben helemaal fit en goed aangehaakt bij de groep. Ik heb tijd nodig gehad om te wennen, dat is ook logisch. Bij Utrecht voetbal je heel anders dan bij NEC", vertelt de 25-jarige Bosniër in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Zeker vorig seizoen in de tweede competitiehelft, toen we een minder team hadden, was verdedigen het devies in Nijmegen. Het was wachten op de tegenstander om vervolgens toe te slaan in de counter. Hier bij Utrecht speel ik in een ploeg die dominant wil zijn. Wij bepalen het liefst hoe een wedstrijd verloopt. Dat is heel anders verdedigen."

"We staan veel verder van de goal vandaan", merkt Dumic, die de afgelopen periode vanwege interlands dus ontbrak bij zijn club. Hij ziet dat niet per se als een nadeel. "Zoals met alles: het heeft plussen en minnen. Natuurlijk traint de ploeg door als ik er niet ben. Schaven de spelers aan de tactiek. Maar bij Bosnië train en speel ik ook met topvoetballers. Dat is óók goed voor mij. En dat neem ik weer mee naar FC Utrecht."

Lees ook:
Reacties ›
-