Makienok dankt Utrechtfans: ''Was overdonderd hoe vaak zij mijn naam scandeerden''

Makienok dankt Utrechtfans: ''Was overdonderd hoe vaak zij mijn naam scandeerden''

Simon Makienok werd afgelopen zomer gehaald als vervanger van Sébastien Haller. De Deense spits kwam met hoge verwachtingen binnen, maar een zware knieblessure gooide roet in het eten.

Makienok bezoekt nog wel alle wedstrijden van FC Utrecht en was er ook bij in Den Haag, waar hij werd toegejuicht door het uitvak. "Het gaf een goed gevoel dat de supporters mij zoveel steun gaven", vertelt Makienok tegenover FC Utrecht TV. "Ik was erdoor overdonderd hoe vaak zij mijn naam scandeerden. Het was grappig en het gaf mij veel steun. Het geeft mij ook motivatie om sterk terug te komen."

De Deen is geopereerd en werkt nu hard aan zijn herstel, maar zal nog maanden uitgeschakeld zijn. "Ik wil dit seizoen nog minuten maken. Misschien kan ik aan het einde van dit seizoen op de bank zitten. Maar deze blessure kost veel tijd. Ik heb nog niet eens een wedstrijd in de Galgenwaard gevoetbald en dat maakt het ook extra moeilijk. Je ziet je ploegmaten voetballen en dan wil je graag meedoen. Vooral de eerste weken was dat lastig", aldus Makienok.

De spits weet dat hij van waarde had kunnen zijn voor FC Utrecht. "Ik ben wel een andere speler dan de andere aanvallers", beseft Makienok. "Ik ben langer en ik speel op een ander manier. Dat is ook lastig voor mij, als ik zie dat ze zo'n type speler nodig hebben in het veld. Het is ook slecht voor het team dat ik er niet kan staan. Het team moest daardoor ook de speelwijze aanpassen.

Lees ook:
Reacties ›
-