FC Utrecht-verdediger: ''Ik vind het mooi om die jonge jongens te coachen''

FC Utrecht-verdediger: ''Ik vind het mooi om die jonge jongens te coachen''

Edson Braafheid is bezig aan zijn tweede seizoen sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht. In een interview met Forza kijkt hij terug op het vorige seizoen, dat hij grotendeels moest missen door een vervelende achillespeesblessure. 

Een week na zijn rentree, op 26 augustus 2016, gaat het mis voor de verdediger. ''Ik ben in mijn carrière nooit langer dan een paar maanden geblesseerd geweest. Dus dit was wel weer even wennen voor mij. Ik heb na mijn operatie zes weken in het gips gezeten. Dat betekent dat je gewoon helemaal niks kan doen en dat is iets waar ik maar moeilijk mee kon dealen'', vertelt Braafheid.

De verdediger vond het wel belangrijk tijdens zijn herstelperiode in contact te blijven met de rest van de selectie. ''Ik ben iemand die graag betrokken blijft. Niet iedereen vind dat prettig, want je gaat natuurlijk wel een hele lastige periode door. Gezien mijn rol binnen de groep vond ik het prettig om mezelf juist zoveel mogelijk bij alles te betrekken'', aldus de verdediger. 

Braafheid voelt zich dan ook echt een leider binnen de groep. ''Ik vind het mooi om die jonge jongens te coachen en ze tips te geven of ze situatief dingen uit te leggen over het voetbal. Ik wilde me ook absoluut onderdeel van het team voelen. Dat had ik nodig. Het heeft mij ook gesterkt in mijn revalidatieproces'', besluit hij.

Lees ook:
Reacties ›
-