VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht ontsnapt in beker tegen FC Eindhoven

FC Utrecht heeft zich dinsdag verzekerd van een plek bij de laatste acht in het bekertoernooi. De Domstedelingen wisten binnen negentig minuten niet te winnen van FC Eindhoven, maar trokken in de verlenging alsnog aan het langste eind.

In een mistig Eindhoven kwam het eerste gevaar van de schoen van Kaj de Rooij die het doel van FC Utrecht onder vuur nam. Na een weifelend begin kreeg FC Utrecht langzaam meer grip op de wedstrijd en was het met Gyrano Kerk en Issah Abbas dichtbij een doelpunt.

In de 37e minuut kregen de Domstedelingen echter het deksel op de neus. Doelman Jeroen Zoet stond op het verkeerde been en kon een aangeraakt schot van Samy Bourard niet meer pareren. Zodoende nam FC Eindhoven de leiding.

Na rust kreeg FC Utrecht met het inbrengen van Kristoffer Peterson de grip op de wedstrijd terug. De kersverse aanwinst zorgde met regelmaat voor gevaar, wat in de 61e minuut resulteerde in een doelpunt. Issah Abbas zette FC Utrecht op gelijke hoogte na uitstekend voorbereidend werk van Peterson.

In het laatste halfuur ging het bij vlagen op en neer in Eindhoven. Waar FC Utrecht het betere van het spel had, kreeg FC Eindhoven de grootste kansen. Moses Makasi was vijf minuten voor tijd dicht bij de winnende treffer, waarna Kaj de Rooij enkele minuten later de lat raakte.

Omdat de stand na negentig minuten (plus blessuretijd) nog steeds in evenwicht was, moesten dertig extra minuten gaan uitmaken wie er doorging in het bekertoernooi. Met nog tien minuten te gaan in de verlenging trok FC Utrecht de wedstrijd alsnog naar zich toe. Jean-Cristophe Bahebeck schoot via de binnenkant van de paal raak en verzekerde FC Utrecht daarmee van een plek bij de laatste acht in het bekertoernooi.

In de absolute slotfase van de wedstrijd beleefde FC Utrecht nog een hachelijk moment. Mawouna Amevor schoot drie minuten voor tijd op de paal namens FC Eindhoven, waarna Justin Hoogma de bal nog op de hand raakte. Een penalty kregen de Eindhovenaren echter niet. Zodoende verzekerde FC Utrecht zich met de hakken over de sloot van een plek bij de laatste acht in het bekertoernooi.

FC Eindhoven - FC Utrecht 1-2 (na verlenging)
37' 1-0 Bourard
61' 1-1 Abass
112' 1-2 Bahebeck

Opstelling FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Justin Ogenia (101' Mawouna Amevor), Maarten Peijnenburg, Bart Biemans, Jarno Janssen (106' Cas Faber); Jay Idzes, Moses Makasi, Jort van der Sande; Samy Bourard, Rigino Cicilia, Kaj de Rooij (104' Dave de Meij).

Opstelling FC Utrecht: Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Willem Janssen (68' Leon Guwara), Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Joris van Overeem (104' Jean-Christophe Bahebeck), Urby Emanuelson (46' Kristoffer Peterson), Simon Gustafson; Gyrano Kerk (113' Adrián Dalmau), Issah Abass, Sander van de Streek.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
wo
3/04
FC Utrecht
20:00
PEC Zwolle
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
Bekijk de hele stand