Van den Brom analyseert: ''Dat heeft te maken met vorm en vertrouwen''

0
Van den Brom analyseert: ''Dat heeft te maken met vorm en vertrouwen''

FC Utrecht gaat zondag op bezoek bij FC Groningen op jacht naar ereherstel na het verloren duel met RKC Waalwijk van vorige week. Trainer John van den Brom legt nog maar eens uit wat er afgelopen zondag allemaal misging bij FC Utrecht. 

"Dat we de wedstrijd zondag niet naar ons toe hebben kunnen trekken, ligt vooral aan ons spel in balbezit", begint Van den Brom in gesprek met FC Utrecht TV. "Normaal zijn we goed aan de bal en is dat een kracht van ons. Tegen RKC was dat niet het geval. Dat heeft te maken met vorm en vertrouwen, maar ook met de veldbezetting."

Zondag wacht FC Groningen als tegenstander. "FC Groningen heeft vorige week ook verloren", weet Van den Brom. "Als je na een verloren wedstrijd weer thuis speelt, staat er altijd extra druk op een elftal. Dat geldt voor elk team. Misschien gaan ze wel iets omzetten."

Van den Brom weet bovendien waar de kracht van de Groningers ligt. "Het is een stugge tegenstander. Ze hebben veel fysieke kracht en een mentaal sterk team. Ook hebben ze de individuele kwaliteiten om een wedstrijd te beslissen." Toch wil de FC Utrecht-trainer niet alle aandacht op de opponent vestigen. "We moeten ook naar ons zelf kijken. Als wij het aan de bal beter doen, dan hebben we tegen elke tegenstander kans."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›