VIDEO | Samenvatting: Zwak FC Utrecht verliest van hekkensluiter RKC

FC Utrecht is zondagmiddag pijnlijk onderuit gegaan tegen RKC Waalwijk. Na negentig minuten bleek de hekkensluiter van de Eredivisie met 1-0 te sterk.

In de eerste helft had FC Utrecht weliswaar het betere van het spel, het elftal van John van den Brom wist dit overwicht niet uit te drukken in een doelpunt. Ook RKC Waalwijk kreeg kansen, maar zij wisten net als FC Utrecht niet het net te vinden.

Ook na rust lukte het FC Utrecht niet om uitgespeelde kansen te creëeren. RKC Waalwijk verdedigde stug en kwam na 69 minuten spelen zelfs tot een doelpunt. Melle Meulensteen kopte raak uit een vrije trap van Clint Leemans, waarna FC Utrecht op zoek moest naar de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd waren de Domstedelingen daar dichtbij via Simon Makienok, maar hij wist RKC-doelman Etienne Vaessen niet te passeren. Ook in de slotfase slaagde FC Utrecht er niet in om nog gelijk te maken, waardoor het na negentig minuten met lege handen stond.

Opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher, Joris van Overeem (73. Simon Makienok), Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (77. Patrick Joosten), Jean-Christophe Bahebeck (66. Václav ?erný).

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Hannes Delcroix, Saïd Bakari; Daan Rienstra (88. Ingo van Weert), Stijn Spierings, Clint Leemans; Darren Maatsen (67. Anas Tahiri), Dylan Vente (81. Mario Bilate), Sylla Sow.