Van den Brom treft oud-bekende: ''AZ is daar verder in dan wij''

0
Van den Brom treft oud-bekende: ''AZ is daar verder in dan wij''

John van de Brom speelt dit weekend voor het eerst tegen zijn oude club AZ. Daarnaast treft hij ook zijn voormalig assistent Arne Slot, de huidige trainer van de Alkmaarders.

"We hebben lang met elkaar gewerkt en je kent elkaar door en door. Het is mooi om te zien dat ze daar gewoon doorgaan met waar we al heel lang mee bezig zijn geweest met de club”, vertelt Van den Brom in het Algemeen Dagblad.

Het succes van de huidige nummer twee van de Eredivisie komt volgens de FC Utrecht-trainer door de stabiliteit in de speelwijze en selectie. "Er zijn daar veel jongens gebleven, er is een bepaalde vastigheid in het elftal. Hoe meer je met elkaar speelt, hoe makkelijker het wordt", vertelt hij. "Dat zie je bij ons nu ook steeds meer. Hoe meer we vertrouwd raken, hoe meer we van elkaar weten wat onze kwaliteiten zijn, hoe makkelijker het wordt en hoe beter we elkaars kwaliteiten kunnen benutten.“

"AZ is daar verder in omdat ze langer met elkaar spelen. Maar ook niet meer dan dat", vervolgt Van den Brom. "Het is voor ons hier de uitdaging om dat uiteindelijk op lange termijn voor elkaar krijgen."

Met een overwinning verkleint FC Utrecht het gat met AZ tot drie punten, bij een verlies groeit die tot negen punten. "We hebben in thuiswedstrijden een goede reeks gedraaid. Ondanks de tik van Ajax voor de interlandbreak hebben we toch gewoon best een goed gevoel overgehouden aan alles tot nu toe.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›