''Nooit verwacht dat ze bij een club als FC Utrecht zouden spelen''

0
''Nooit verwacht dat ze bij een club als FC Utrecht zouden spelen''

FC Utrecht neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen PSV en dat betekent voor Adam Maher en Bart Ramselaar een weerzien met hun oude club. Marcel Brands haalde het tweetal in het verleden naar de club uit Eindhoven. 

"Ik had nooit verwacht dat ze op deze leeftijd weer bij een club als FC Utrecht zouden spelen", reageert hij in de Telegraaf. "Het was toen zo dat Adam met een extreem hoog verwachtingspatroon binnenkwam. In het begin heeft hij veel gespeeld, maar Adam heeft de pech gehad van een systeemwijziging, waardoor hij niet als nummer 10 kon spelen en hij zich in een andere rol moest ontwikkelen", blikt Brands terug. 

"Bart deed het bij ons direct goed en was snel populair bij de fans", vervolgt hij. "Het was ook wel duidelijk, dat hij nog meer rendement uit zijn spel kon halen, maar er zat progressie in. We konden hem verkopen aan Zenit Sint-Petersburg, maar het lag in de lijn der verwachting, dat hij zou doorgroeien en zelf ambieerde hij op dat moment ook niet de stap naar het buitenland. Dan komt er een nieuwe trainer (Van Bommel in plaats van Cocu, red.) en die maakt andere keuzes", constateert Brands. 

"Het is standaard zo dat er bij een trainerswissel twee spelers buiten de boot vallen en twee spelers in de boot. Daar loop je als speler wel eens tegenaan", vervolgt de bestuurder, die nog altijd hoge verwachtingen heeft van het duo. "Ze hebben een stapje terug gezet om er weer twee vooruit te zetten. Het zijn spelers die iets extra’s hebben en meer in hun mars hebben dan de Eredivisie. Ze weten wat het internationale niveau inhoudt en ik zie ze op termijn wel in het buitenland terecht komen.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›