VIDEO | Samenvatting: Paes houdt de nul, ruime zege Jong Oranje

Maarten Paes heeft met Jong Oranje goede zaken gedaan in de kwalificatie voor het EK Onder 21. De Nederlanders wisten dinsdag met grote cijfers te winnen van hun leeftijdsgenoten uit Noorwegen.

In het Noorse Drammen liepen het elftal van bondscoach Erwin van de Looi uit naar een 0-4 zege. Maarten Paes maakte daarbij de hele wedstrijd vol. Justin Hoogma moest vanaf de bank toekijken hoe Jong Oranje uitliep naar een ruime overwinning.

In Drammen werd dinsdag de score na 38 minuten geopend. Rick van Drongelen kopte op gelukkige wijze de 0-1 binnen. Na rust verdubbelde Calvin Stengs de score door de bal van buiten de zestien snoeihard in het vijandelijke doel te schieten.

Het was Dani de Wit die de score verder uitbreidde. De AZ-middenvelder kopte in de loop van de tweede helft de 0-3 tegen de touwen. Het slotakkoord was voor Rick van Drongelen. De HSV-verdediger maakte in extremis zijn tweede doelpunt van de avond en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.

Door de zege op Jong Noorwegen gaat Jong Oranje na vandaag aan kop in haar kwalificatiegroep. De ploeg van Erwin van de Looi behaalde negen punten uit drie wedstrijden en houdt nummer twee Jong Portugal daarmee op drie punten afstand.

Jong Noorwegen - Jong Oranje 0-4 (0-1)
30' 0-1 Van Drongelen
47' 0-2 Stengs
67' 0-3 De Wit
90' 0-4 Van Drongelen

Opstelling Jong Oranje: Paes; Zeefuik, Schuurs, Van Drongelen, Wijndal; Reis (70' Harroui), De Wit (81' Kadioglu), Koopmeiners; Stengs, Boadu (82' Sierhuis) en Kluivert.