Complimenten voor Paes: ''Dat pakt hij vervolgens prima op''

John van den Brom heeft het uitstekend naar zijn zin als hoofdtrainer bij FC Utrecht. De oefenmeester, die met de club uit de Domstad op de vijfde plek staat, beseft echter ook dat er nog genoeg verbeterpunten zijn.

"Het is een interessant spel", stelt Van den Brom in Voetbal International. "Je moet voldoende informatie geven, maar je moet ze niet overvoeden. Vorige week had ik het over soldaten, ze zijn ontzettend volgzaam. Als ik nu zeg: klim in die lichtmast, dan klimmen ze allemaal in die mast. Maar als er iets verandert op het veld, dan blokkeert het. Dat moet eruit", legt hij uit.

Dat is best vreemd gezien de ervaring in de selectie van zijn team. "Ik kan me dan ook niet verschuilen achter de leeftijd van de jongens", beseft hij. "Onze as is met uitzondering van Maarten Paes (21) ontzettend ervaren. Het is een constatering en dat vraagt meer van ons als staf. Dat past bij een nieuwe periode bij een nieuwe club. Misschien dat wij wel weer anders met de situatie om moeten gaan."

"Het is een constatering en dat vraagt meer van ons als staf. Dat past bij een nieuwe periode bij een nieuwe club", vervolgt Van den Brom. "Misschien dat wij wel weer anders met de situatie om moeten gaan. Ik zal nog een voorbeeld geven. We speelden tegen SC Heerenveen. Stefan Postma (keeperstrainer, red.) doet altijd de spelhervattingen en neemt daar ook de doeltrap in mee", vertelt hij.

"Dus hij zei tegen Maarten: “De opening ligt vaak bij Sean”. Dus Maarten speelt vervolgens elke bal naar Sean. Ook als het niet kon", blikt hij terug. "Het stond op het papiertje en dus ging elke bal naar Sean. In de rust heb ik gezegd: Maarten, misschien moet niet elke bal naar Sean. Misschien moet je een keer Sander inspelen of Adrián. Dat pakt hij vervolgens prima op", aldus Van den Brom.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
wo
3/04
FC Utrecht
20:00
PEC Zwolle
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
Bekijk de hele stand