''Kijk naar Dalmau bij FC Utrecht, die moet dat ook''

0
''Kijk naar Dalmau bij FC Utrecht, die moet dat ook''

FC Utrecht heeft met Adrian Dalmau weer een echte targetman. De Spaanse goalgetter staat al op drie doelpunten uit vier wedstrijden, maar van Dalmau wordt meer verwacht weet John van Loen.

"Spitsen moeten steeds meer meevoetballen", schrijft Van Loen in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Kijk naar Dalmau bij FC Utrecht, die moet dat ook. Vorig jaar schoot-ie er negentien in. Dan kun je moeilijk zeggen dat hij geen spits is. Ik zou van John van den Brom wel eens willen weten wat de taak van Dalmau precies is als FC Utrecht balbezit heeft."

"Spitsen worden steeds meer voetballende tortelduifjes", vervolgt de oud-spits van FC Utrecht. "Ze voetballen mee. Dat is prima, zolang ze zich maar wel blijven ontwikkelen. De echte targetman sterft uit, maar scoren blijft voor spitsen het belangrijkste."

Volgens Van Loen draait het daarom bij spitsen. "Hoe denk je dat een spits zich voelt als hij zes wedstrijden niet scoort? Meevoetballen is leuk, maar als ik me vroeger bij FC Utrecht liet terugzakken naar het middenveld, riep Jan Wouters: 'Hé Van Loen, oprotten jij'."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!