Stam ziet fouten: ''Anders scoren zij niet zo makkelijk''

0
Stam ziet fouten: ''Anders scoren zij niet zo makkelijk''

Feyenoord heeft ook de derde wedstrijd in de Eredivisie niet weten te winnen. Trainer Jaap Stam zag dat er veel mis ging in de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-1 red.).

"In de eerste helft lag er genoeg ruimte om te voetballen", begint Stam bij FOX Sports. "Je moet alleen goede oplossingen vinden, nauwkeurig zijn in de passing en aan de bal goed zijn. Als je te veel ballen weggeeft, zoals bij de eerste goal, kan de tegenstander in de omschakelmomenten gevaarlijk zijn. In de eerste helft hadden we er meer uit moeten halen, maar er lag wel ruimte om gevaarlijk te kunnen zijn. In de tweede helft waren we daar veel dreigender in, veel adequater in wat te doen."

Stam ziet veel verbeterpunten voor de rest van het seizoen. "De jongens proberen het maximale eruit te halen voor zichzelf. We zien allemaal dat dingen af en toe niet lekker lopen, keuzes verkeerd zijn of dat we niet hard genoeg ingrijpen op bepaalde momenten. Dat moet ook beter. We doen het niet goed genoeg, anders scoren zij niet zo makkelijk. Zo simpel is het. Dat is iets waar wij veel mee bezig zijn."

Nieuwkomer Edgar Miguel Ié begon nog op de bank. "Je moet beslissingen nemen. Omdat hij nog maar één dag met ons getraind heeft, weet je niet echt wat je kunt verwachten. Ook in de communicatie niet", aldus Stam die hem in de rust inbracht. "Ik vond dat hij het aardig invulde. Je ziet in bepaalde aspecten dat het nog een beetje onwennig is. In wat hij doet is hij vrij kalm. Hij had één momentje waarop de bal onder z'n voet doorglipte, maar over het algemeen heeft hij het goed ingevuld."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›