Jong FC Utrecht niet verder dan gelijkspel in Maastricht MATCHDAY | Vier nieuwe namen in de basis bij Jong FC Utrecht Besloten training FC Utrecht: ''Parkeerplaats vol journalisten'' LAATSTE KANS | Speciale FC Utrecht-kersttrui 'back in stock' Zwaar programma voor FC Utrecht: ''Worden interessante weken''

''Die uitdaging zie ik wel met een goed gevoel tegemoet''

( 0 reacties)
''Die uitdaging zie ik wel met een goed gevoel tegemoet''

FC Utrecht won de eerste twee wedstrijden van het seizoen, maar van een leien dakje ging het niet. Zondag wacht Feyenoord, een lastige wedstrijd maar waar coach John van den Brom met een goed gevoel naartoe leeft.

“Uiteindelijk wil je de manier van spelen en de wedstrijden die je ziet terug laten komen in de uitslagen, dat zijn twee overwinningen. Twee overwinningen die we op een hele goede manier hebben bereikt en dat is wat je nastreeft. Dan kan je zeggen dat we goed begonnen zijn", begint hij bij FC Utrecht TV.

"Aan de andere kant weet je ook dat we nog helemaal niets hebben, er zit nog heel veel ruimte voor verbeteringen in de wedstrijden en daar blijf je aan werken. Maar we zijn wel tevreden. Beter zo dan dat je met 0 punten begint.”

Eén van die verbeterpunten is eerder scoren en de controle houden. “Je wilt ook wel eens aan de andere kant zitten dat je controle over de wedstrijd hebt, ook qua stand”, reageert hij op de comebacks van zijn ploeg. “Dat zijn nog stappen die wij kunnen maken.”

“Ik ben benieuwd hoe wij onze manier van spelen ook in een Kuip kunnen laten gelden", blikt hij vooruit op de wedstrijd van zondag. "Als wij dat kunnen zoals we de afgelopen twee wedstrijden hebben gedaan, dan wordt het interessant en leuk."

"Ik heb daar wel vertrouwen in omdat wij een team hebben die niet zo snel van de kaart is. Wij hebben ook een elftal met redelijk wat ervaren jongens die al vaker in de Kuip hebben gespeeld. Dan wordt de brutaliteit, de vorm van de dag en het lef dat je toont van belang. Die uitdaging zie ik wel met een goed gevoel tegemoet”, besluit hij positief.

<iframe width="100%" height="400" src="https://www.youtube.com/embed/G41C8BH8BEo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 8 december 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›