Jong FC Utrecht niet verder dan gelijkspel in Maastricht MATCHDAY | Vier nieuwe namen in de basis bij Jong FC Utrecht Besloten training FC Utrecht: ''Parkeerplaats vol journalisten'' LAATSTE KANS | Speciale FC Utrecht-kersttrui 'back in stock' Zwaar programma voor FC Utrecht: ''Worden interessante weken''

'Ontbrekende schakel' Hoogma: ''Met FC Utrecht hoop ik dat dat kan''

( 0 reacties)
'Ontbrekende schakel' Hoogma: ''Met FC Utrecht hoop ik dat dat kan''

FC Utrecht haalde Justin Hoogma deze zomer tijdelijk terug naar Nederland. De 21-jarige verdediger werd op huurbasis losgeweekt bij Hoffenheim. Hoogma is op zijn plek in Utrecht.

"Ik had een goed gesprek bij FC Utrecht, daarna is het snel gegaan", vertelt hij in gesprek met TC Tubantia. "Ze hebben een goede trainer en prima spelers aangetrokken. De speelstijl past bij mij: voetballend van achteruit. Heel anders dan de Tweede Bundesliga, waar ik het afgelopen half jaar speelde."

Hoogma werd door Hoffenheim verhuurd werd aan Sankt Pauli. "Het was goed om mee te maken, maar het lag me minder", geeft hij toe. "Dus heb ik de keus gemaakt dat ik niet meer in de Tweede Bundesliga wil uitkomen, maar liever in Nederland wil spelen. Ik ben heel blij met Utrecht, ik denk dat we een sterke ploeg hebben. De middenvelders zijn goed aan de bal en de aanvallers gevaarlijk."

De verdediger staat nog wel achter zijn overstap naar Hoffenheim. "Ik heb totaal geen spijt van mijn keus, maar vind wel dat het nu tijd is om te laten zien wat ik heb geleerd. Met de keuze voor Utrecht hoop ik dat dat kan. Hoe het daarna verder gaat, weet ik niet. Dat weet je nooit in het voetbal en ik wil ook niet op de zaken vooruitlopen", aldus Hoogma, die door trainer John van den Brom 'de ontbrekende schakel' werd genoemd.

"Dat is heel mooi om te horen", beseft Hoogma. "Ik heb ook in Utrecht niet de garantie niet dat ik alles speel, er is veel concurrentie, maar dat is bij elke club op een hoger niveau zo. Dan moet je aantonen dat je beter bent dan de rest."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 8 december 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›