''Dat gaat ten koste van Bergström en dat is altijd vervelend''

0
''Dat gaat ten koste van Bergström en dat is altijd vervelend''

FC Utrecht krijgt steeds meer smaken en dus moet trainer John van den Brom moeilijke keuzes maken. Zo leek Emil Bergström dit seizoen af te stevenen op een basisplaats, maar de Zweed kwam afgelopen weekend niet in actie.

Justin Hoogma kwam onlangs op huurbasis over van Hoffenheim en die krijgt de voorkeur van Van den Brom, die Hoogma meteen 'misschien wel de ontbrekende schakel' noemde. "Dat gaat ten koste van Emil en dat is altijd vervelend, maar soms moet je keuzes maken in het belang van het elftal", laat Van den Brom weten in het Algemeen Dagblad.

Willem Janssen liet al weten dat 'menig eredivisieploeg een beetje zou schrikken van wat FC Utrecht op de bank heeft'. "Er is weer een gigantische concurrentiestrijd gaande op die posities. Daar worden harde keuzes in gemaakt en dat is voor Emil heel zwaar. Maar goed, de trainer maakt keuzes en als we het dan over Justin hebben: die heeft het goed gedaan", aldus Janssen.

Tegen PEC Zwolle zaten behalve Bergström ook David Jensen, Mark van der Maarel, Rico Strieder, Justin Lonwijk, Patrick Joosten, Giovanni Troupée, Othmane Boussaid, Urby Emanuelson en Vaclav Cerny op de bank. Een aantal van hen zal mogelijk willen vertrekken als ze wisselspeler blijven.

Van den Brom hoopt de huidige groep echter intact te houden. "Meer kun je niet uitspreken, maar we hebben de intentie om de groep bij elkaar te houden. Zeker tot januari als er weer een transferwindow is", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›