VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht wint overtuigend van PEC Zwolle

Douvikas in actie
Douvikas in actie Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Domstedelingen wisten met ruime cijfers van PEC Zwolle te winnen: 5-1.

De Domstedelingen begonnen enthousiast en met veel energie aan de wedstrijd. Deze energie werd ook spoedig al beloond. Na elf minuten mochten de Domstedelingen aanleggen voor een strafschop. Anastasios Douvikas rondde af en maakte daarmee de 2500ste treffer van FC Utrecht in de Eredivisie.

De tweede helft zetten ook de Zwollenaren wat meer aan. Toch kreeg FC Utrecht vroeg in de helft een grote kans: Mimoun Mahi zag zijn inzet gekeerd worden door de paal. Een paar minuten later is het echter toch raak: Sylla verdubbelt de score. Weer kort daarop gooit FC Utrecht de wedstrijd in het slot na een rake penalty van Bart Ramselaar. Mahi scoort vervolgens de vierde en maakt de malaise voor PEC Zwolle nog erger. Saymak maakt nog een eretreffer. Mike van der Hoorn maakte nog de 5-1. Dit bleek tevens het slotakkoord.