Jong FC Utrecht niet verder dan gelijkspel in Maastricht MATCHDAY | Vier nieuwe namen in de basis bij Jong FC Utrecht Besloten training FC Utrecht: ''Parkeerplaats vol journalisten'' LAATSTE KANS | Speciale FC Utrecht-kersttrui 'back in stock' Zwaar programma voor FC Utrecht: ''Worden interessante weken''

FC Utrecht favoriet tegen PEC Zwolle, laatste verlies dateert uit 2015

( 0 reacties)
FC Utrecht favoriet tegen PEC Zwolle, laatste verlies dateert uit 2015

FC Utrecht treedt morgen in het eigen stadion aan tegen PEC Zwolle. Op basis van het verleden zijn de Domstedelingen torenhoge favoriet.

De laatste vier thuiswedstrijden van FC Utrecht tegen PEC Zwolle werden allemaal gewonnen door de Utrechtste ploeg. De laatste keer dat er in de Galgenwaard werd verloren was in februari 2015 (0-2), vermeldt FC Utrecht op hun website.

In de laatste vier Eredivisie-seizoenen haalde de club alleen meer punten tegen sc Heerenveen (18) dan tegen PEC Zwolle (17). Daarnaast verloor coach John van den Brom als hoofdtrainer maar één van zijn negen Eredivisie-confrontaties met de Zwolse club.

Vorig jaar wist FC Utrecht met 2-0 te winnen van PEC Zwolle. Die overwinning zorgde voor de tweede verliespartij van PEC Zwolle op rij, de eerste keer sinds de meest recente promotie in 2012. Voor FC Utrecht is het 30 jaar geleden dat zij de eerste twee Eredivisie-wedstrijden wist te winnen.

De meest doelpuntrijke editie tussen deze twee ploegen was op 23 oktober 1983 waar FC Utrecht thuis met 6-2 wisten te winnen van PEC Zwolle.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 8 december 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›