Apps helpen Paes ''Daardoor kan ik in het nu keepen''

0
Apps helpen Paes ''Daardoor kan ik in het nu keepen''

Hij mist nog de ervaring van David Jensen, maar is door John van den Brom toch als eerste doelman aangewezen. Vorig weekend stond Maarten Paes onder de lat bij FC Utrecht, die het keepen als een mindgame ziet.

"Maarten heeft er de kwaliteit, het talent en de mentaliteit voor", licht Van den Brom in De Telegraaf zijn keuze toe. "Het is niet voor niets dat hij eerste keeper is bij Jong Oranje. Niet alleen wij zien het in hem zitten. Er zijn wel meer mensen binnen het Nederlandse voetbal die vertrouwen in hem hebben.”

In Den Haag moest Paes in 25 minuten al twee keer de bal uit zijn doel halen, maar daar bleef het bij. "Ik zag het meer als een heel goede test om mijn eigen dingen te blijven doen. Dat heb ik gelukkig goed gedaan. Ik had me heel goed voorbereid, ook om mentaal klaar te zijn”, vertelt de 21-jarige doelman.

Om mentaal klaar te zijn voor wedstrijden werkt de keeper met apps. "Ik heb er ook een speciale app voor die ik via de fysio’s heb gekregen. Vanuit die app, die Headspace heet, praat er een stemmetje tegen je, waardoor je rustiger wordt. En ik heb ook een app, genaamd Muse. Daarbij doe je een hoofdband op met sensoren en als je heel veel gedachten hebt, hoor je keiharde regen. Ben je rustig in je hoofd, dan hoor je vogeltjes zingen in een bos. Dat helpt mij voor een wedstrijd om rustig te worden. Daardoor denk ik niet aan het verleden of de toekomst, maar kan ik in het nu keepen”, legt hij zijn werkwijze uit.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›