Emanuelson: ''Dan geeft tegen Ajax spelen wel extra motivatie'' 'FC Utrecht dreigt Dijkhuizen op korte termijn kwijt te raken' Debutant St. Jago geniet: ''Ze zeggen dat ik Jeroen moet betalen'' VIDEO | Opsteker bij FC Utrecht: drie spelers hervatten training Strieder reageert: ''Teleurstellend als dat dan niet gebeurt''

Van Overeem vastberaden: ''Ik wil nu een topseizoen spelen''

( 0 reacties)
Van Overeem vastberaden: ''Ik wil nu een topseizoen spelen''

Joris van Overeem maakte afgelopen seizoen de overstap van AZ naar FC Utrecht, omdat hij niet in de plannen van John van den Brom voorkwam. Dat wordt dit seizoen zijn trainer in de Domstad.

De middenvelder gaat er niet vanuit dat hij weer plaats moet nemen op de reservebank. ''De situatie nu is niet te vergelijken met die van toen. Ik ben op een andere positie gaan spelen, vervul nu een controlerende rol. Persoonlijk heb ik daarbij veel te danken gehad aan Dick Advocaat'', vertelt hij tegenover de NOS. Van Overeem maakte indruk op zijn nieuwe positie en die lijn wil hij in het nieuwe seizoen doorzetten. 

"Ik heb een goed seizoen gespeeld en wil nu een topseizoen spelen", vertelt hij. Hij denkt dat hij ook onder de nieuwe trainer veel minuten gaat maken en hij juicht de komst van Van den Brom juist toe. "Goed voor de ontwikkeling van de club. Het is een trainer die echt voor het voetbal kiest." De ploeg moet al vroeg in het seizoen cruciale wedstrijden spelen om de Europa League te halen.

Veel spelers vinden dat vervelend, maar dat geldt niet voor Van Overeem. ''Die kwalificatiewedstrijden voor Europa vind ik altijd wel lekker. Vroeg aan de bak, zit je ook meteen lekker in het seizoen. Laten we hopen dat we geluk hebben met de loting, daar zijn we als FC Utrecht wel grotendeels afhankelijk van om kans te maken op de groepsfase in de Europa League."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!