De Bont: ''Dan wacht FC Utrecht een mooie transfersom''

( 0 reacties)
De Bont: ''Dan wacht FC Utrecht een mooie transfersom''

Adam Maher is het puzzelstukje dat FC Utrecht vooralsnog miste. Dat stelt clubwachter Stef de Bont van Voetbal International. De 25-jarige middenvelder werd transfervrij overgenomen van AZ.

"Maher is voor FC Utrecht buitencategorie. Evenals eerder Riechedly Bazoer dat was. Het grote verschil is alleen: Maher tekent voor drie seizoenen. Als hij komend jaar excelleert op het middenveld van de Domstedelingen, dan wacht Utrecht een mooie transfersom", schrijft De Bont. "Een type Maher was er nog niet. Trainer Dick Advocaat zat afgelopen seizoen ruim in zijn middenvelders maar merkte al snel op dat er te weinig creativiteit was."

Afgelopen seizoen was FC Utrecht te veel afhankelijk van Simon Gustafson. "FC Utrecht miste wat creativiteit. Een speler die vanaf het middenveld het tempo kon bepalen, een medespeler weg kon steken én als verlengstuk gold vanaf de zijkant. Op papier is Maher dan ook het ontbrekende puzzelstukje. Juist in die rol heeft de voormalig PSV’er zich dit seizoen geprofileerd", aldus De Bont.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 29 september 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›