Week van de waarheid voor FC Utrecht: ''Dat wil iedereen meemaken'' KNVB geeft opheldering over coronavirus in Nederland Instanties overleggen vandaag over nieuwe datum FC Utrecht - Ajax FC Utrecht mist Klaiber in uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk Nieuw contract De Keijzer bij FC Utrecht: ''Groot keeperstalent''

Van den Brom lovend: ''Ik ben echt overtuigd van deze selectie''

( 0 reacties)
Van den Brom lovend: ''Ik ben echt overtuigd van deze selectie''

John van den Brom was jarenlang trainer van AZ, maar deze zomer staat hij voor een nieuwe uitdaging. Hij moet namelijk FC Utrecht naar een nog hoger niveau weten te brengen. 

De Domstedelingen wonnen onder Dick Advocaat de play-offs en dat betekent dat de ploeg op 25 juli en 1 augustus al moet spelen in de voorronde van de Europa League. De oefenmeester begint een maand van te voren met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "De jongens zijn nu pas klaar en ze hebben minimaal drie weken vakantie nodig om een lang seizoen voor de prijzen te strijden.''

Tegenover RTV Utrecht erkent Van den Brom dat hij de laatste duels is komen kijken naar zijn nieuwe ploeg. "Tijdens de competitie heb ik er echt heel weinig aan gedaan, dat kan ook niet. Maar sinds wij klaar waren heb ik alles gevolgd in de play-offs. Voor mij was het belangrijk om die wedstrijden live te zien. Dan zie je ze echt aan het werk. Ik heb een heel goed beeld van de totale selectie gekregen, omdat ook in de play-offs jongens in het veld stonden die lang niet speelden."

De oefenmeester is blij dat hij de spelers in actie heeft gezien. "Dat beeld was voor mij belangrijk, om ook een eerlijk beeld van die jongens te krijgen. Zij hebben mij positief verrast. Die wedstrijden live hebben mij de overtuiging gegeven van het idee zoals wij het voor ogen hebben. Je kunt heel veel willen, maar als je niet de spelers daarvoor hebt, dan wordt het heel lastig. Ik ben echt overtuigd van deze selectie. Dat hebben ze deze wedstrijden laten zien."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!