Advocaat trots: ''Dat konden we heel lang volhouden''

FC Utrecht speelde gisteren de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Dick Advocaat speelde met 1-1 gelijk. Volgens de oefenmeester had er meer in gezeten.

''In de eerste helft moesten we afstand nemen van Vitesse. We weten dat Vitesse individueel aardige spelers heeft, dus je moet heel geconcentreerd spelen. Dat konden we heel lang volhouden, maar op een gegeven moment werd het echt een veldslag. Dan is het een kwestie van kijken wie er overeind blijft'', vertelt hij op de officiële website van de Domstedelingen.

De trainer zag zijn ploeg goed stand houden tegen de vermoeidheid. ''Ik ben heel erg trots op de manier waarop we tijdens de eerste helft speelden tegen een goede ploeg.'' Toch was het niet genoeg voor de overwinning, want Tim Matavz maakte de gelijkmaker uit een hoekschop. ''Jammer dat één van de weinige kansen die Vitesse kreeg, een doelpunt opleverde. We wisten dat ze daarin gevaar konden stichten.''