FC Utrecht en Vitesse houden elkaar in evenwicht

FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs gelijkgespeeld. In de eigen Galgenwaard werd het 1-1. Aankomende dinsdag is de return in Arnhem.

FC Utrecht, dat flink gewijzigd was, begon goed aan de wedstrijd. Via Klaiber kon de ploeg van Dick Advocaat steeds over rechts gevaarlijk worden. Op die manier viel ook de openingstreffer van de wedstrijd. Al was het niet Klaiber die voorzet gaf, maar Kerk. Zijn bal belandde perfect op het hoofd van Van de Streek, die liet Pasveer kansloos.

In die eerste twintig minuten hadden de bezoekers niet bepaald veel in te brengen. Maar na de goal van Van de Streek kwam Vitesse toch iets meer van eigen helft en probeerde het een en ander te creëren, wat uitte in de 1-1. Een hoekschop kwam uiteindelijk op de voet van Tim Matavz die de bal in het net zag verdwijnen.

Ook in de tweede helft had FC Utrecht het initiatief, maar echt gevaarlijk kon het niet worden. Vitesse kon de betere fase van het eind van de eerste helft niet doorzetten en dus bleef het lang saai in De Galgenwaard.

Opstelling FC Utrecht: Marsman, Klaiber, Janssen, Bergström, Gavory, Strieder (Emanuelson 81'), Gustafson, Van de Streek, Görtler (Van der Maarel 87'), Kerk, Dessers (Kramer 81')