Gustafson tevreden: ''Het was belangrijk voor de wedstrijd''

( 0 reacties)
Gustafson tevreden: ''Het was belangrijk voor de wedstrijd''

Simon Gustafson is blij met het behalen van de finale van de play-offs door FC Utrecht. De Zweed had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 3-0 zege van de Domstedelingen. 

"Het resultaat was erg goed", begint Gustafson tegenover FC Utrecht TV. "5-0 over twee wedstrijden, daar kan je niet van zeggen dat het slecht is. Maar de manier waarop we in de eerste helft speelden, dat was niet erg goed. We speelden niet naar onze mogelijkheden. We waren niet sterk aan de bal en pasten ons te veel aan aan de tegenstander."

"Na rust was het beter van onze kant. We pasten een paar dingen aan en toen ging het beter. We controleerden de wedstrijd, zeker na de eerste goal", vervolgt Gustafson, die de score opende met een feilloos benutte strafschop.

"Hoe ik zo kalm blijf bij de penalty? Omdat het mijn kansen op een doelpunt vergroot", lacht Gustafson. "Als je je te veel zorgen maakt, dan verklein je juist je kansen. Daarom is het belangrijk om kalm te blijven", aldus de Zweed, die zag dat FC Utrecht na zijn openingsgoal de overhand kreeg. "Het was belangrijk voor de wedstrijd. Zij gingen meer naar voren spelen en verloren hun grip."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 29 september 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›