Advocaat: ''Het gaat wel een beetje tegen mijn principes in''

( 0 reacties)
Advocaat: ''Het gaat wel een beetje tegen mijn principes in''

FC Utrecht kent een uitstekende uitgangspositie voor de return tegen Heracles Almelo, maar de Domstedelingen kampen met de nodige blessures. Toch is trainer Dick Advocaat tevreden over de fysieke gesteldheid van de selectie.

"Wij zijn heel close met de medische staf om te kijken wat er fysiek mogelijk is. Dat gaat heel ver", zegt Advocaat in gesprek met De Telegraaf. "Tegenwoordig bepaalt de inspanningsfysioloog wat je wel en niet mag doen op het trainingsveld."

"Het gaat wel een beetje tegen mijn principes in, maar iedere ochtend wordt overlegd wat we kunnen doen", vervolgt de ervaren oefenmeester. "Je ziet dat het wel werkt, want de groep is fit aan het einde van het seizoen."

Ondanks de goede uitgangspositie rekent Advocaat zich nog niet rijk. "Als je de wedstrijd in Almelo terugkijkt, dan zie je dat we een degelijke eerste helft speelden. Maar dat we zeker na rust te veel kansen hebben weggegeven. Dat mag niet nog eens gebeuren. Misschien had het ermee te maken dat onze aanvoerder er niet bij was. Niet zozeer qua positie, maar wel qua coaching, praten, het bij elkaar houden van de ploeg", aldus Advocaat.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 29 september 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›